VR-assessment

VR-assessment is een innovatieve simulatie-oefening waarin je als deelnemer in een werksituatie wordt geplaatst alsof je er zélf bij bent, bijvoorbeeld in een teamvergadering. De combinatie van Virtual Reality met bewezen assessment-methodiek opent nieuwe perspectieven voor training en assessment.

Nadat je als deelnemer de VR-bril hebt opgezet begeef je je midden in een realistische werksituatie. Hierin beleef je de interactie van een groep mensen met verschillende rollen, belangen en karakters. Je observeert het groepsproces door actief om je heen te kijken en je beoordeelt het gedrag door het beantwoorden van vragen. Die antwoorden worden gescoord en verwerkt tot een rapportage met toetsbare resultaten. VR-assessment gaat over individueel gedrag én over groepsprocessen.


Toegevoegde waarde:

- Unieke Virtual Reality-beleving voor deelnemers 

- Simulatie in groepscontext (ipv tweegesprek) 

- Gebaseerd op bewezen assessment-methodiek

- Realistische en relevante job preview

- Gestandaardiseerde scoring

- Innovatief en professioneel


Preview (te bekijken via scherm of cardboard)

Onderstaande video geeft een indruk van het VR-Assessment. Als je deze op een plat scherm bekijkt, kun je om je heen kijken door het beeld  te verslepen.

Als je de video op je telefoon afspeelt en deze in een kartonnen VR-bril plaatst, krijg je nog iets meer mee van de VR-ervaring. Vergeet niet om de video eerst in de cardboard-modus te zetten. 

Het echte VR-assessment geeft de complete ervaring en moet worden doorlopen met een serieuze VR-bril met koptelefoon. Nadat je bent ingelogd word je ondergedompeld in de virtuele wereld. Het gedrag dat hierin plaatsvindt beoordeel je via het intuïtief werkende programma. 

VR-assessment is een initiatief van:

- Van der Maesen| Koch HRM-advies

- SLIM assessments

- Eelloo