Vernieuwde versie SQ-leidinggeven

De SQ-test voor leidinggeven is opnieuw verfilmd en genormeerd. De vernieuwde versie, de SQ-leid-R, is klaar voor gebruik en kan worden afgenomen in plaats van de oorspronkelijke versie. 

De SQ-test voor leidinggeven is de meest gebruikte video-SJT in het Nederlandse taalgebied en wordt door deelnemers gewaardeerd als leuk, herkenbaar en relevant. Na jaren van trouwe dienst werd het echter tijd voor een nieuwe versie.

Om het allemaal weer fris en modern te laten ogen hebben we de hele test opnieuw opgenomen, met nieuwe acteurs in een strak ingerichte kantoorlocatie.

Daarbij hebben we ook de inhoud van de situaties nog eens kritisch onder de loep genomen. De kern bleek nog steeds goed maar op enkele punten konden de situaties worden aangescherpt en de context worden gemoderniseerd.

De opnieuw verfilmde fragmenten zijn daarna beoordeeld door experts. Hun gezamenlijke oordelen zijn immers bepalend voor de norm. De beoordelaarsovereenstemming van de experts bleek ruim voldoende om de scores op te baseren. Ook gaven zij de vernieuwde SQ-test een positieve evaluatie. Net als de deelnemers beoordeelden zij deze als leuk, herkenbaar en relevant.  

Terug naar overzicht