ONLINE WEBCAMTEST GEREED

Het is ons gelukt: de online webcamtest is uit!

Dit instrument is met afstand het meest innovatieve en complexe product dat we tot nu toe hebben ontwikkeld, in samenwerking met onze technische partners Tremani en Elements Interactive.

Met de online webcamtest is het mogelijk om reacties op werkgerelateerde situaties met de webcam te filmen en real-time door te sturen naar een server. Eenmaal op de server aangeland zijn de reactiefilms, ook weer online, te beoordelen.

De mogelijkheden van dit product zijn legio. We noemen het afnemen van de test om kandidaten voor functies te selecteren, bijvoorbeeld op sociale vaardigheden in commerciƫle en leidinggevende rollen. De test dient dan als alternatief voor assessment center-oefeningen. Ook voor het ontwikkelen van vaardigheden zien we een rol voor de webcamtest weggelegd. We denken aan het intensief oefenen en op afstand coachen van medewerkers met het doel dat ze hun taken beter kunnen uitvoeren.

Desgewenst is de webcamtest door deelnemers thuis af te nemen, op een PC met webcam en breedband internet. Voor het beoordelen van de reacties zijn de operationele eisen ook niet groter dan het bezit van een PC met internet. Door de mogelijkheden van nieuwe technologie (multimedia, webcam, internet) maximaal te benutten is het mogelijk om de kosten van selectie en competentieontwikkeling voor organisaties en individuen aanzienlijk te beperken.

Over de werking, achtergronden, mogelijkheden, voordelen van de online webcamtest leest u op website Webcamtest.nl.

Bureau Certificering van het CWI is sinds 2005 onze opdrachtgever en enthousiast gebruiker van de webcamtest. We zijn de mensen van Bureau Certificering zeer erkentelijk dat ze het hebben aangedurfd en volgehouden met ons en ons product in zee te (blijven) gaan, ook nu het met de online versie een nieuw ontwikkelstadium heeft bereikt. Ontwikkelen van een product doe je toch door er heel veel ervaring in de praktijk mee op te doen.

De webcamtest is ook voor de wetenschap een uitdaging. Op de Erasmus Universiteit Rotterdam vindt promotieonderzoek plaats naar de psychometrische eigenschappen van webcamtests.

Terug naar overzicht