Nieuwsbrief 19 oktober 2010


Van der Maesen | Koch HRM-Advies nieuwsbrief

19 oktober 2010

Beste lezer,

Graag brengen we u in een korte Nieuwsbrief op de hoogte van recente ontwikkelingen.

2010 is voor ons vooral het jaar waarin we investeren in het ontwikkelen van een prachtig nieuw systeem voor het afnemen van tests, e-learningtools, in nauwe samenwerking met onze internet- en multimediapartner Tremani.

Het nieuwe systeem zal T-station heten en is zonder meer het modernste en veelzijdigste testmanagementsysteem van 2010/11.

We zullen onze klanten in de komende maanden in aparte nieuwsbrieven informeren over de vele mogelijkheden van T-station.

2010 is voor ons ook het jaar waarin we veel steun uit wetenschappelijke hoek hebben gekregen voor onze multimediatests SQ-test en Webcamtest.

Het promotieonderzoek van Janneke Oostrom (EUR) wijst uit dat deze tests voorspellende waarde hebben voor werkgerelateerd gedrag en dat die tests door kandidaten sterk worden gewaardeerd.

Onderzoek van masterstudent Chris van der Star (eveneens EUR) wees uit dat de webcam ook goed inzetbaar is in e-learningprogramma's om competenties intensief te oefenen. We hebben die methode CamCoach genoemd. Omdat die methode goedkoop is en door deelnemers hoog gewaardeerd verwachten we er veel van in de toekomst.

Door te klikken op hyperlinks hieronder kunt u meer informatie verkrijgen over T-station, over het promotieonderzoek naar de predictieve validiteit van onze tests en naar het mastersonderzoek naar het leereffect van CamCoach.

Ontwikkeling van nieuwe producten:

 • Contract voor nieuw testmanagementsysteem ondertekend (za, 24-apr-2010).
  Ons testmanagementsysteem en testportaal Psychecommerce is alweer tien jaar online. Het heeft prima gefunctioneerd, maar was aan vervanging toe. Lees meer...
 • Op weg naar een nieuw ! testsysteem: T-station. (ma, 18-okt-2010)
  Op 1 maart 2011 vervangen we ons testportaal Psychecommerce door een compleet nieuw systeem, T-station. Lees meer...

Onderzoek:

 • E-learningprogramma CamCoach onderzocht op leereffect (za, 25-sep-2010)
  De principes van de Webcamtest leken ons heel geschikt om ook te gebruiken in online oefenprogramma's voor het leren van... Lees meer.
 • Promotie van Janneke Oostrom (EUR) op onderzoek naar Webcamtest op 1-10-10 (vr, 01-okt-2010).
  Op 1 oktober 2010 promoveerde Janneke Oostrom aan de EUR tot doctor in de psychologie. De titel van haar dissertatie...Lees meer.

Tot zover deze nieuwsbrief. Graag berichten we u over nieuwe ontwikkelingen in een volgende nieuwsbrief.

Met hartelijke groeten,

Paul van der Maesen
Barend Koch
Van der Maesen | Koch HRM-Advies.

Bezoek ook onze website: www.vandermaesenkoch.nl.


Terug naar overzicht