Gebruikerservaring CamCoach

Hoe vaak heb je niet na afloop van een gesprek tegen jezelf gezegd: “Had ik maar dit of dat gezegd, dat was overtuigender geweest”, of je afgevraagd: “waarom ben ik nou dat argument vergeten?” of “ik reageerde weer te inhoudelijk, te impulsief, etc.” Gemiste kansen door niet adequate communicatie kunnen een vervelend gevoel van tekort schieten geven.

Ik heb kort geleden de e-learning module van Van der Maesen|Koch uitgeprobeerd en ik heb gemerkt dat dit instrument je op een uiterst snelle manier helpt om je communicatieve effectiviteit te vergroten.

Het werkt eigenlijk briljant simpel. Via beeldscherm van je PC krijg je een alledaagse , specifieke werksituatie in een korte clip voorgeschoteld. Vervolgens krijg je één minuut de tijd om jouw reactie te geven, alsof je in werkelijke interactie staat met de persoon op scherm.

Je reactie wordt in woord en beeld opgenomen en je kunt die dan ook exact zo terug zien. Bij het terugzien van je eigen reactie krijg je op het scherm waardevolle aanvullende informatie hoe je je reactie kunt optimaliseren.

Verrijkt met die informatie kun je dan je reactie nog een keer geven, net zo vaak als je wilt, totdat je er zelf voldoende tevreden over bent.

En dat alles achter je eigen PC, op je eigen plek, op het moment dat jij ervoor kiest. Deze zelftest doe je in een uitermate veilige leersituatie, waarin je intensief ‘op de zaak wordt gezet’. Het prikkelt je creativiteit.

In niet meer dan 3 kwartier tijd heb ik een achttal scènes de revue laten passeren en mijn reacties gegeven. Soms gaf ik 3 keer per scène een reactie voordat ik tevreden was . Elke keer zag ik mijzelf het een stukje beter doen. Het is een zeer gecomprimeerde workshop.

Het blijvend resultaat is dat je een aantal competenties versterkt die van belang zijn om succesvol en effectief in specifieke situaties te handelen.

Door zorgvuldige modellering van de gepresenteerde situaties kun je met dit e-learning instrument elke werkgerelateerde competentie trainen. Snel, betrouwbaar en tegen de laagst denkbare kosten.

Dit moet iedere opleidingsfunctionaris en ieder opleidingsinstituut in Nederland weten!!

M.A. Renaud
Renaud Consultancy
info@renaud-consultancy.nl

Terug naar overzicht